Raymond Johansen tiltrer styret og Sverre Lodgaard blir ny styreleder

Publisert:

Raymond Johansen går inn i styret til Oslosenteret og Sverre Lodgaard tar over som ny styreleder.

 

Raymond Johbildetekstansen, new board member.
Sverre Lodgaard, new chairman of the board.

Raymond Johansen har siden 2009 vært partisekretær i Arbeiderpartiet. Før det har han vært statssekretær i utenriksdepartementet, generalsekretær i Flyktninghjelpen og avdelingsdirektør i Norad.

Å sitte i styret til Oslosenteret blir veldig spennende. Jeg har et stort internasjonalt engasjement og kjenner godt til det viktige arbeidet som senteret gjør. Oslosenteret utgjør en forskjell i demokratiprosesser i de landene de opererer, sier Johansen.

Oslosenterets leder, Kjell Magne Bondevik, er meget glad for å få Johansen inn i styret.

 – Johansens erfaring fra norsk og internasjonal politikk, fredsarbeid og utviklingsspørsmål vil berike Oslosenteret som organisasjon, og derfor er vi svært tilfreds med at han trer inn i styret, sier Bondevik.

Tove Strand fratrer etter flere år som styreleder for Oslosenteret og mangeårig medlem Sverre Lodgaard tar over stafettpinnen som ny styreleder. Lodgaard er statsviter og har lang erfaring innen freds-, utenriks-, og sikkerhetspolitikk, og han har blant annet vært leder av NUPI.

– Senteret konsentrerer seg om demokratiassistanse og har funnet sin plass i norsk og internasjonal sammenheng. Det er en veldrevet institusjon jeg nå blir styreleder for, sier Lodgaard.

– Vi er glad for den store innsatsen Strand har lagt ned for Oslosenteret. Når hun nå ønsker å fratre, er det en god løsning at Lodgaard tar over som ny styreleder. Han kjenner senteret godt, og har lang erfaring innen internasjonal politikk, sier Bondevik.

Oslosenterets styre er sammensatt av personer med ulik bakgrunn. Styret består nå av Sverre Lodgaard (leder), Lone Dybkjær (nestleder), Raymond Johansen, Stig Olav Jacobsen, Turid Leirvoll, Knut Vollebæk, og varamedlemmene Julie Christiansen og Helga Ervik samt en representant for de ansatte.

 

For ytterligere kommentar ta kontakt med:
Espen Skran på tlf.: 922 09 294 eller e-post: espen.skran@oslocenter.no

 

Gå tilbake til liste